2011. október 18., kedd

Omlós tökös


Omlós tökös

Ezt a receptet  Dr Oetker-nél olvastam, kicsit átalakítottam saját ízlés szerint, azt kell mondanom, hogy a sütés közben a konyhában szálló illat valami mesés volt, a sütőtök és a fűszerek illata leírhatatlan, az íze is nagyon pikánsan egyszerű, már, ha ez a két fogalom megáll egymás mellett, egyszóval érdemes kipróbálni ezt a sütit, úgyis most van sütőtökszezon.

Hozzávalók:
 



Tésztához:

1 sütőtök fele, apró kockára vágva

Alaptészta:

35 dkg liszt, lehet Graham liszt is
1 zacskó sütőpor
10 dkg barnacukor
1 tojás
0,5 dl étolaj
1 pohár tejföl (most biotejfölt használtam)

Tésztamorzsa

20 dkg liszt
10 dkg barna cukor
15 dkg margarin
fűszerek: szerecsendió, fahéj és gyömbér, ebből a kombinációból ízlés szerint szórunk bele







1. A tököt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk





2. Alaptészta:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és kivajazott tepsibe tesszük.


3. Tésztamorzsa:
A lisztet, a cukrot és a fűszereket összekeverjük majd a hideg vajjal elmorzsoljuk.


4. A tésztára rászórjuk a kockára vágott tököt, úgy, hogy mindenhova jusson bőven


5. A tök tetejére egyenletesen elhintjük a morzsás tésztát.


6. 200 C-on kb. 35-40 perc alatt készre sütjük







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése